top of page

Změny u dohod od 1. 7. 2024

Od června se mění řada věcí v oblastech evidence zaměstnanců pracujících na dohody. Ty nejdůležitější si shrneme v následujícím příspěvku.



Povinnosti zaměstnavatele


Od 1.7. bude muset zaměstnavatel evidovat všechny zaměstnance se kterými uzavřel dohodu o provedení práce a to i těch do limitu 10 000 Kč. Nově tedy přibude povinnost, každý měsíc sdělovat seznam všech zaměstnanců včetně jejich příjmů, pomocí nově předepsaného tiskopisu „Výkaz DPP“. Stejně jako u přehledů, bude nutno výkaz odeslat do 20. dne následujícího měsíce, poprvé za měsíc červenec 2024 do 20. 8. 2024.


Pokud máte v současnosti uzavřené DPP do 10 000 a nevznikla vám tedy povinnost registrovat se jako zaměstnavatel, bude nutné se nejpozději do 30. 7. 2024 přihlásit do registru zaměstnavatelů.


Výkaz DPP


Bude sloužit pro oznámení nástupu a skončení zaměstnání u zaměstnanců na DPP a pro oznámení výše jejich příjmů za uplynulé měsíce. Uvádí se na něm veškeré příjmy – i ty, ze kterých se neodvádí pojistné na sociální zabezpečení. Možnosti pro odeslání budou stejné jako u ostatních elektronických podání pro ČSSZ – datovou větou ze mzdového SW nebo prostřednictvím ePortálu ČSSZ. Výkaz se bude podávat za všechny měsíce od nástupu do zaměstnání do skončení zaměstnání.


zdroj: ČSSZ

 

Co si o změnách myslíte vy?


Podívejte se na služby, které v rámci mzdového účetnictví našim klientům poskytujeme. #mzdylevne

911 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page